ГоловнаРеєстраціяВхід Приход Святителя Іоанна в м. Ужгороді Субота, 20.04.2024, 08:03
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » Архів матеріалів

Інформацію можна прочитати тут.


Просмотров: 634 | Добавил: vertogradar | Дата: 09.06.2010 | Комментарии (1)

19 травня відбулась робоча зустріч правлячого архієрея Мукачівської єпархії Владики Феодора та губернатора краю Олександра Ледиди. Під час дружньої розмови також були присутні секретар єпархії протоієрей Петро Мурник та голова єпархіального відділу у справах сім’ї та молоді протоієрей Віктор Палош. Архієпископ Феодор звернувся до очільника області з проханням посприяти належному оформленні необхідної документації для початку будівництва храму святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського та Єпархіального Молодіжного Центру в м. Ужгороді. Олександр Ледида пообіцяв це питання вирішити позитивно.  

Прес-служба УжМБ

Просмотров: 535 | Добавил: vertogradar | Дата: 20.05.2010 | Комментарии (1)


9 травня вже стало традицією для православних християн молитовно поминати всіх воєвод та воїнів, які віддали своє життя заради Перемоги над злом в лиці фашизму. Крім того, моляться християни і за всіх невинно вбитих під час війни та просять у Бога здоров'я для живих учасників військових боїв.

Не став виключенням і приход святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського в м. Ужгороді, де в День Перемоги було звершена відповідна молитва. У своєму слові до прихожан настоятель громади, голова відділу у справах сім'ї та молоді Мукачівської єпархії протоієрей Віктор Палош нагадав про рушійну силу фашизму та нацизму. Він закликав пам'ятати уроки історії і не повторювати помилок, що мали місце раніше, а зокрема націоналізму, який і привів німецький народ до трагічних наслідків.  

Прес-служба УжМБ

Просмотров: 643 | Добавил: vertogradar | Дата: 10.05.2010 | Комментарии (0)

Шановні переглядачі! Пропонуємо Вашій увазі проект першого приходського сайту в Мукачівській єпархії. Він покликаний надавати оперативну та змістовну інформацію всім прихожанам храму, православній молоді та всім, хто цікавиться особистістю святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського. Просимо Вас користуватись усіма послугами сайту, коментувати новини, оцінювати їх та просто нам писати.

Звичайно, дизайн сайту буде змінюватись. Для цього надсилайте нам побажання до оформлення та розміщення інформації.  

З повагою,

головний редактор протоієрей Віктор Палош

Просмотров: 507 | Добавил: vertogradar | Дата: 28.04.2010 | Комментарии (1)

28 квітня пройшла робоча зустріч архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора з ректором Ужгородського Національного Університету Миколою Вегешем. Спілкування відбувалось у приміщенні ректорату в присутності проректора з адміністративно-господарської роботи Віктора Бульчака, помічника ректора Володимира Басараба, директора ботанічного саду УжНУ Дмитра Сойми, голови єпархіального відділу у справах сім’ї та молоді, настоятеля приходу святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського м. Ужгорода протоієрея Віктора Палоша. Під час розмови сторони проаналізували вклад духовенства єпархії в розвиток науки, зокрема архімандрита Василія (Проніна). Архієпископ Феодор розповів про єпархіальну роботу по окормленню православної молоді, більшість якої є викладачами та студентами УжНУ. Було наголошено, що саме для цієї молоді в Ужгороді відкриється Молодіжний Центр з храмом святителю Іоан ... Читати далі »

Просмотров: 535 | Добавил: vertogradar | Дата: 28.04.2010 | Комментарии (0)

Димитрій Духовський, представник православної молоді РПЦЗ в США відвідав Ужгородське молодіжне братство імені преподобного Алексія Карпаторуського. Спочатку Димитрій зустрівся з керівництвом єпархіального відділу у справах сім’ї та молоді, де було обговорено шляхи співпраці та взаємообміну молодими людьми. Димитрій висловив глибоке переконання, що сьогодні, коли РПЦ та РПЦЗ об’єднались, потрібно зводити дружні мости для молоді цих Церков. Керівник єпархіального відділу протоієрей Віктор Палош відмітив важливість таких процесів та запросив американську молодь уже в цьому році відвідати Закарпаття. Під час зустрічі з активною молоддю УжМБ Димитрій розповів про життя православної молоді в США та відповів на запитання. Оскільки спілкування відбувалось на території майбутніх храму на честь святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського та Єпархіального Молодіжно ... Читати далі »
Просмотров: 521 | Добавил: vertogradar | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (1)

Як уже повідомлялось, на території майбутніх храму на честь святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського та Єпархіального Молодіжного Центру зажеврів вогник молитви. Відтак, 10 квітня у Світлу Суботу архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор відслужив першу на цьому місці архієрейську Божественну Літургію. Архіпастирю співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Петро Мурник, благочинний храмів м. Ужгорода протоієрей Іоанн Моланич, настоятель Ужгородського Хресто-Воздвиженського кафедрального собору протоієрей Димитрій Сидор та настоятель громади на честь святителя Іоанна, голова єпархіального відділу у справах сім’ї та молоді протоієрей Віктор Палош.

Після Богослужіння правлячий архієрей звернувся до словесної пастви зі зворушливою проповіддю про життя та чудотворність святителя Іоанна та подарував громаді Євхар ... Читати далі »
Просмотров: 486 | Добавил: vertogradar | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (1)

4 квітня у Пасхальну ніч відбулася перша Божественна Літургія в тимчасовій споруді на території майбутнього храму в честь святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського та Єпархіального Молодіжного Центру. Громада, яка ще формується, відчула радість святої Пасхи у себе на приході завдяки багатьом людям доброї волі, які щиро протягом півроку допомагали настоятелю протоієрею Віктору Палошу облаштувати територію лісу з чагарниками для здійснення Богослужінь. Для цього тут розмістили тимчасову споруду, яка виконуватиме в найближчий час функції храму. У суботу на Світлому тижні громада прийматиме правлячого архієрея архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, який офіційно відкриє приход.  

Фото можна переглянути тут

Прес-служба УжМБ

Просмотров: 499 | Добавил: vertogradar | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (0)

Як повідомляє кореспондент UA-Reporter.com, цього вівторка в Ужгороді голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида та голова обласної ради Михайло Кічковський провели зустріч з керівниками релігійних організацій області. Йшлося про вирішення низки актуальних питань. Насамперед Олександр Ледида привітав святих отців напередодні одного з найвеличніших християнських свят – Великодня. Керівник краю відзначив, що в останній час суспільство переживало нелегкі часи, але країна витримала іспит демократією. Велика заслуга в цьому й духовенства, в тому числі й закарпатського, – відзначив голова облдержадміністрації. Наш край є багатонаціональним і тут живуть представники різних віросповідань і тому великим досягнення є те, що суттєвих міжконфесійних суперечок практично не існує. Щодо основних проблем, які поки що залишаються невирішеними – майнові питання. Олександр Лед ... Читати далі »
Просмотров: 469 | Добавил: vertogradar | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (0)

Ввечері 10 березня на місці майбутньої церкви на честь святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського та Молодіжного Центру в м. Ужгороді відбулось Таїнство Єлеосвячення. В установленій тимчасовій споруді вперше відбулось Богослужіння, на якому зібрались члени Ужгородського молодіжного братства імені преподобного Алексія Карпаторуського та вірники. Таїнство звершили настоятель храму протоієрей Віктор Палош та священнослужитель Свято-Покровського храму міста протоієрей Феодор Горшков. Після завершення Богослужіння всі учасники відмітили особливо піднесений настрій від отриманої благодаті.  

Фото можна проглянути тут

Прес-служба УжМБ

Просмотров: 593 | Добавил: vertogradar | Дата: 22.04.2010 | Комментарии (1)

« 1 2 3 »
 
 
Наше опитування
Ви були в храмі святителя Іоанна в Ужгороді?
Всього відповідей: 15

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

 

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz